کد مطلب: 181727
ساعت کاري در ماه رمضان تغيير نمي‌کند/ منظور رئيس‌جمهور اين بود که تحريم‌ها ظالمانه است/دولت اسناد تخلفات دولت قبل را در اختيار قوه قضائيه قرار داد
تاریخ انتشار : 1394/03/19 16:42:22
نمایش : 812
سخنگوي دولت گفت: منظور رئيس‌جمهور از صحبت‌هايي که در روز محيط زيست درباره تحريم‌ها داشت، اين بود که تحريم‌ها ظالمانه است و کساني که حتي نسبت به محيط زيست هم اين تحريم‌ها را اعمال مي‌کنند، نمي‌توانند خود را مدافع حقوق بشر نشان دهند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، محمدباقر نوبخت سخنگوي دولت در نشست خبري امروز (سه‌شنبه) خود با اصحاب رسانه با اشاره به دستگيري حميد بقايي اظهارداشت:‌ دولت با شروع به کار خود با توجه به اسنادي که در اختيار داشت برخي تخلفات قانوني را مشاهده کرد و در اين راستا مرجعي که مي‌تواند نهايتاً موضوعات و آنچه که از نظر اين دولت به عنوان خلاف قانوني دولت قبل تلقي مي‌شود را تائيد کند، مرجع قضايي است.

سخنگوي دولت با بيان اينکه معاونت حقوقي رياست جمهوري طرح دعوا در مرجع قضايي داشته و هم اکنون منتظريم تا مرجع محترم قضايي نسبت به پرونده هايي که درباره دولت قبل وجود داشته اقدام کند، گفت: اين امر اکنون درحال اقدام است.

وي در رابطه با دستگيري بقايي گفت که سخنگوي قوه قضاييه اعلام کرد اتهام وي اکنون قابل گفتن نيست، افزود: درباره اينکه به کدام سبب چنين قراري صادر شده حتماً هر زمان قوه قضاييه تشخيص دهد آن را بيان مي‌کند.

نوبخت بر همين اساس يادآورشد: دولت بدون آنکه مسائل را رسانه‌اي کند نسبت به تخلفات گذشته قانون را از طريق مجاري خود دنبال کرده ولي اطلاع‌رساني زيادي نداشته است و دولت در جايگاه قانوني خود براي ارجاع اسناد به قوه قضاييه قبلاً اقدام کرده است.

دولت اجازه راهپيمايي براي حضور بانوان در ورزشگاه‌ها را نخواهد داد

سخنگوي دولت همچنين در پاسخ به سوالي درباره حضور بانوان در وزرشگاه‌ها و اينکه گفته شده قرار است برخي از بانوان در راستاي اين موضوع يک راهپيمايي در آستانه بازي ايران و آمريکا برگزار کنند، گفت: خبررساني درباره حضور بانوان در ورزشگاه ها توسط معاون امور زنان و خانواده رئيس‌جمهور انجام شده و قطعاً بايد مسيري را طي کند و در صورت لزوم خانم مولاوري مصاحبه تکميلي خواهد داشت.

نوبخت در عين حال تاکيد کرد: اگر قرار باشد راهپيمايي برگزار شود قطعاً دولت چنين اجازه‌اي نخواهد داد و از قوه قضاييه خواسته مي‌شود تا با قانون شکنان برخورد جدي کند.

يارانه نان حذف نمي‌شود

وي در پاسخ به اين سؤال که آيا قرار است يارانه نان حذف شود؟ گفت: قطعا اين خبر صحت ندارد و همچون گذشته يارانه نان را پرداخت خواهيم کرد.

درخصوص حواشي حرم امام تاکنون شکايتي از سوي دولت تنظيم نشده است

وي ادامه داد: در خصوص حواشي حرم امام تاکنون شکايتي از سوي دولت تنظيم نشده است.

سخنگوي دولت در بخش ديگري از سخنان خود خاطرنشان کرد: قانون رفع موانع توليد با تاخير يک‌ساله به دولت واصل شد و در حال تهيه آيين‌نامه اجرايي هستيم‎.

وي در ادامه درباره سخنان رئيس‌جمهور در روز محيط زيست مبني بر اينکه با رفع تحريم‌ها مشکلات مربوط به اين مقوله حل خواهد شد، گفت: به هر حال تحريم‌ها بسيار ظالمانه، غير اصولي و غير اخلاقي و حتي ضد حقوق انساني است و به دليل تحريم‌هايي که صورت گرفته بخشي از منابع ما با وجود فروش نفت، به کشور وارد نمي شود. بنابراين وقتي سرمايه گذاري کافي در محيط زيست انجام نشود آثار سوء به جامعه وارد خواهد شد.

کشورهايي که در اين تحريم ظالمانه نقش داشتند، همگي مقصرند

نوبخت با تأکيد بر اينکه تمام کشورهايي که در اين تحريم ظالمانه نقش داشتند همگي مقصرند، افزود: چراکه ايران را از منابعي که در اختيارش است محروم کردند بنابراين به هيچ وجه نمي توانند خود را مدافع حقوق بشر بدانند.

وي در ادامه با مورد توجه قراردادن تلاش دولت در راستاي کاهش تورم و کنترل رشد نقدينگي در پاسخ به اين سوال که دولت به غير از طرح تحول سلامت چه طرح هايي را قابل دفاع مي‌داند، ادامه داد: ما با وجود در مضيقه بودن و تقليل منابع رشد منفي اقتصادي را به رشد مثبت تبديل کرديم، همچنين نرخ تورم از بالاي 45 درصد به زير 15 درصد رسيد.

سخنگوي دولت يادآورشد: البته دولت به هيچ وجه از اين حد فعاليت‌ها راضي نيست و منتظر است طي يک برنامه مناسب به خصوص در برنامه ششم اقتصادي به وضعيت مطلوب برسيم.

تلاش دولت شکستن تحريم‌هاست

وي با بيان اينکه سمت‌گيري‌هاي ما اقتصادي است و حتي طرح تحول سلامت در راستاي هدفمندي يارانه ها صورت مي‌گيرد، افزود:‌ همه تلاش دولت به اين سمت است تا عواملي را که اجازه نمي دهد مردم از رفاه نسبي برخودار باشند و آن تحريم هاست را بشکند.

نوبخت با بيان اينکه در جايي از من پرسيده شد چرا آنقدر شما به موضوع مذاکرات توجه داريد، گفت: من پاسخ دادم اگر بي‌توجهي کنيم ظلم کرده‌ايم، رفتار و ظلم بزرگي به جامعه ما وارد شده و ما بايد رفع ظلم کنيم.

وي ادامه داد:‌همه تلاش ما در راستاي خدمت رساني بيشتر به مردم است، ضمن اينکه ما برخي اوقات در شرايطي قرار مي گيريم که انتخاب بين خوب و خوب تر نيست، اينکه آيا يارانه بدهيم، بنزين ارزان تر به دست مردم برسد که در اين صورت مصرف بالا مي‌رود و به محيط زيست آسيب مي رسد يا اينکه يارانه را معطوف به سلامت مردم کنيم. از اين جهت تلاش مي کنيم واقع بينانه عمل کنيم.

نوبخت ادامه داد: منظور رئيس‌جمهور از صحبت‌هايي که در روز محيط زيست درباره تحريم‌ها داشت، اين بود که تحريم‌ها ظالمانه است و کساني که حتي نسبت به محيط زيست هم اين تحريم‌ها را اعمال مي‌کنند، نمي‌توانند خود را مدافع حقوق بشر نشان دهند.

ساعت کاري کارمندان در ماه رمضان تغيير نمي‌کند

وي با بيان اينکه ساعت کاري کارمندان در ماه مبارک رمضان تغيير نمي‌کند، اظهارداشت: البته ادارات بايد با کساني که در خصوص مرخصي ساعتي تا جايي که به خدمات خللي وارد نشود، مي‌توانند همکاري کنند.

وي همچنين در ادامه اين نشست خبري در مورد بدهي دولت به سازمان تامين اجتماعي گفت: بدهي‌هاي دولت مربوط به سال‌هاي گذشته است اما با توجه به محدوديت منابع، بخشي از اين بدهي‌ها داده شده است.

با وجود کاهش قيمت نفت رشد منفي اقتصاد را به رشد مثبت تبديل کرديم

نوبخت همچنين در خصوص اقدامات قابل دفاع دولت در اين دو سال، گفت: با وجود شرايط تحريم‌ها، تقليل منابع و کاهش قيمت نفت موفق شديم، رشد منفي اقتصاد را به رشد مثبت تبديل کنيم؛ همچنين موفق شديم نرخ تورم را که يک عامل بازدارنده رشد اقتصادي بود، کاهش دهيم و رشد دو ساله منفي اقتصاد را به مثبت تبديل کنيم که اين کار کوچکي نيست.

وي اين اقدامات دولت را مثبت ارزيابي کرد و گفت: اميدواريم طي يک برنامه مناسب‌تري بتوانيم اقتصاد را به وضع مطلوب برسانيم.

سخنگوي دولت در ادامه با اشاره به اجراي طرح تحول سلامت گفت: اجراي اين طرح يک گام اصلاحي در اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها بود؛ ضمن اينکه افزايش توليد در بخش‌هاي مختلف صورت گرفته در چارچوب اقتصاد مقاومتي بود و من در جلسه آينده آمارهايي از اين افزايش توليد ارائه خواهم کرد.

سخنگوي دولت ادامه داد: در برنامه ششم توسعه به بدهي دولت به صندوق بازنشستگي کشوري و لشگري و صندوق تامين اجتماعي توجه شده است و اميدواريم با اجراي اين برنامه بتوانيم بدهي‌هاي خود را با اين صندوق‌ها تسويه کنيم.

نوبخت همچنين در مورد طرح دولت براي بنگاه‌هاي کوچک، گفت: پرداخت تسهيلات ارزان قيمت جزو وظايف دولت است.

وي خاطر نشان کرد: در سال 1394، پنج ميليارد دلار ارز وارد صندوق توسعه ملي خواهد شد که 20 درصد از اين پنج ميليارد دلار، يعني 2850 ميليارد تومان قرار است به اين بنگاه‌ها تسهيلات داده است.

بخشي از اين مطالبات به صورت تمليک در اختيار وزارت نفت قرار داده شد

سخنگوي دولت همچنين در مورد پرونده و بدهي‌هاي بابک زنجاني گفت: بخشي از اين مطالبات به صورت تمليک در اختيار وزارت نفت قرار داده شده اما اينکه چه ميزان از اين بدهي‌ها بازگردانده شده است، اطلاع دقيقي ندارم.

وي همچنين درباره سفر مقامات خارجي و هيات‌هاي پارلماني به ايران، گفت: افزايش سفرهاي هيات‌هاي خارجي و فعالان اقتصادي يک واقعيت است که به ويژه از سال گذشته و پس از توافق موقت انجام شد و اينها متقاضي همکاري اقتصادي و سرمايه‌گذاري در ايران هستند و اميدواريم ما بتوانيم با تامين حقوق ملت ايران، موانع سرمايه گذاري خارجي را در کشور برطرف کنيم.

وي با بيان اينکه ما بر تکيه و توانايي‌هاي داخلي کشور تاکيد داريم، گفت: در راستاي اقتصاد مقاومتي بايد با تکيه بر توانايي‌هاي داخلي کشور را اداره کنيم اما بايد کنار آن نيز تلاش کنيم منابعي که براي اين ملت است، به کشور بازگردد و در کنار آن نيز زمينه‌هاي لازم را براي سرمايه‌گذاري ديگر کشورها با توجه به ظرفيت اقتصادي کشور فراهم کنيم.

سخنگوي دولت گفت: همه اين هيات‌ها و فعالان اقتصادي خارجي تلاش مي‌کنند که قبل از توافق هسته‌اي، يک جا و فضاي مناسبي در اقتصاد ايران براي خود کسب کنند.

به نتيجه انتخابات ترکيه احترام مي‌گذاريم

نوبخت همچنين در خصوص انتخابات ترکيه گفت: ما همواره خواهان اين هستيم که ملت‌ها آزادانه نظر خود را بدهند و ملت ترکيه نيز در انتخابات آراي خود را به صندوق انداخته‌اند و هر چه که نتيجه انتخابات باشد، ما به آن احترام مي‌گذاريم.

وي در مورد تسهيلات دولت براي داروهاي خاص، خاطرنشان کرد: بر اساس گزارشي که به من ارائه‌ شده، هزار ميليارد تومان از سوي دولت براي کمک به بيماران صعب‌العلاج اختصاص داده شده است و ما امسال نيز علاوه بر اينکه همچنان تلاش مي کنيم هزينه درمان از جيب مردم در شهرستان‌ها، شش درصد و در روستاها سه درصد باشد، کمک‌هايمان را نيز به بيماران صعب‌العلاج ادامه مي‌دهيم.

خبرنگاري در مورد وضعيت شکايت ايران از عربستان پرسيد که نوبخت در اين باره تصريح کرد:‌اين شکايت در حال پيگيري است اما نتيجه رسمي از سوي آن‌ها به وزارت خارجه منعکس نشده است.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html